sâmbătă, 6 decembrie 2008

Cica outlet

Un nou magazin de hainutze e intotdeauna o veste buna pentru iubitorii de cumparaturi. Daca magazinul acela e o hala cu nenumarate magazinase, care se mai numeste si outlet...adica de unde se presupune ca ai putea cumpara haine cu sacul, cu doar ceva maruntis, nebunia cumparatorului pasionat e garantata. Ce nu ar face micul obsedat de hainutze pentru a ajunge la outlet, aceasta oaza de pace si lumina? Ar merge de exemplu 80 de kilomentri, 40 dus, 40 intors, in sistem hai-hui, pentru ca minunatzii proprietari de outlet nu s-au sinchisit sa si marcheze pe unde Dumnezeu sa o iei, ca sa iesi de pe autostrada...Presupun ca un carton cu o sageata e o investitie paguboasa...Si cate nu ar face acel dornic de a descoperi minunile outlet, pe plaiuri bucurestene...Uiti si de foame si de sete, daca e sa stii ca te asteapta un taram cu cele mai faine chestiutze de imbracat.... Ei, si cu juma de ora inainte de inchiderea magazinului, ajungi la poarta taramului minunilor promise!!! UAAAAAUUUU, te astepti sa fie reactia...Realitatea e ca...recomand tuturor celor care si-ar dori sa se deplaseze pana la outletul de la iesirea spre Pitesti...sa nu se oboseasca degeaba. E o penibilitate, cu preturi, pe alocuri mai mari decat in mall-uri, cu magazine putine, cu miros de var si vopsea, cu lume putina si dezamagita. Outlet in Romania? Sa fim seriosi! Mai pe seara...

9 comentarii:

Toni Grigoriu spunea...

Cica centru outlet!
Un post de televiziune pe care il urmaresc cu interes spunea acum cateva zile:
Iubitorii cumparaturilor nu vor mai trebui sa faca sute de km pana in Austria, Germania sau Italia pentru cumparaturi ieftine. Acum, pot face acest lucru si in Romania... Se deschide maretul centru outlet... bla bla bla. Yeah, right!
Tare imi doresc ziua cand "afara-i vopsit gardu' inauntru-i leopardu" sa nu se mai aplice afacerilor din tara mea. Si tare imi doresc sa pot sa scot chenzina din buzunar cu placere. Sa o cheltui la mine acasa, cu romanii mei. Sa o risipesc cu bucurie, nu de nevoie, pentru ca nu am de ales! Deocamdata mai astept un pic de decenta , un pic de respect din partea conationalilor (fie ei conationali romani, turci, greci, italieni si de alte conationalitati conlocuitoare - ca sa ma exprim asa - ) care ne ofera ceva in schimbul leului ala amarat ce ne mai zornaie inca prin buzunare.
Sa nu ma intelegeti gresit, cunosc afaceri deosebite si aici, la noi. Si cu toata stima pentru afacerile cinstite si respectabile ale unora, (din ce in ce mai putini)astept momentul cand voi putea cumpara ceva cu inima impacata si de la romanii mei. Sau chiar Made in Romania, pe onoarea mea!
Asta in timp ce la tv, o reluare a unei stiri ma face sa zambesc - amar- desigur : Din cele 3 Dacii Logan MCV puse la dispozitia lui Tariceanu si a suitei lui chiar de catre grupul Renault Dacia, una a decedat pe drum... Tariceanu & company se aflau in vizita la santierul centrului de dezvoltare Renault din Romania. Grozav!

Dan Gheorghe spunea...

am fost martor, cu ani in urma, la lansarea unei marci de alcool rafinat in romania, bautura fina, nume greu pe mapamond, in domeniu. ziaristii au plecat de la reuniune cu o astfel de sticla cadou. am aflat la putin timp dupa aceea ca unii gasisera in sticla ceai. de ce? pentru ca organizatorii marii lansari luasera sticlele de la un angro din suburbiile bucurestiului. cam asta e povestea cu marcile comercializate in marile magazine, pe post de lucruri scumpe si rafinate...

Boge spunea...

conalioffff, sunt complet dezamagit. faptul ca mai toti "operatorii" din piata de aiurea, ne-au luat de "papagali" stiu. am insa un gust amar ca au "gasit" punctul slab al romanului:dorinta sa-ti bata joc de munca lui, adica de banii lui. nu sut ei vinovati ca "ne dau bomboane pe post de tort, la pret de tort", noi suntem vinovati pentru ca dam navala si le cumparam marfa. ar fi bine sa invatam din principiile "poporului ales" in materie de comert, respectiv SCUMPESTE daca nu se vinde si se va vinde. numai noi putem sa cumparam cu 1 leu, monede de 5 bani, cu 4 gauri pe post de nasturi. in anumite momente, acum cativa ani citeam despre efectele dezastruoase ale globalizarii si aveam tendinta sa-i cred pe autorii materialelor, posedati, insetati de sange, invidiosi pe "succesurile" altora:))) dragii mei, ne-am inselat si am devenit calorifere...da calorifere. inainte de 1989 caloriferul era dispozitivul care inmagazina caldura din camere si o trimitea catre subsol. acum noi suntem cei care adunam ca niste furnicute, ca unii, nu spun care, s-o duca ei bine....si hainele se muta din viena in bucuresti, unde se vand mai scumpe, pentru noua ni s-a dat pe la nas cu "prosperitatea" si desi murim alaturi de ei pe front, murim la cozi pentru a vizita... za zmartast pipal, za stongast armi end za most ...vorbesc de cei care au inventat eticheta tiparita pe orice cutie " open hier" sa nu-l desfaca invers si "dont trai dis at haum" pictograma fiind un steker si o priza....
am sa scriu pe blogul meu, despre experienta uluitoare traita in seara asta la Luxury Show in opinia mea Luxury Sh :)))

Florin Coman spunea...

Sunt curios ce reactie vei avea daca vei vizita standul Outlet din Solaris Shopping Park :))
Nu ii inteleg de ce incearca atasarea acestei etichete cei care chiar sunt departe de ceea ce promit clientilor.
Daca faci marketing, macar sa il faci cu folos, altfel devine in scurt timp o contra-promovare.

Florin Coman spunea...

Am observat un lucru definitoriu, pe pagina ta.
Sa-l spun, sa nu-l spun?!...
Daca ar trebui sa te caracterizez, ca si strain care nu te cunoaste deloc, as folosi cinci cuvinte :) Doar cinci. Cred eu, cele mai reusite.
"Ce faci? Mai pe seara ..."
:)) :))
Una dintre expresii este a ta si numai a ta, poti sa iti faci marca inregistrata, sa creezi un brand, ceva :) Interogarea se potriveste perfect. Si contextul... contextul il judecati voi.

Madalina Puscalau spunea...

@ Toni
Pana cand o sa avem in Romania, ceea ce am vrea...cand va veni vorba de mers la outlet, sa recurgem maturi la optiunile externe. :))

Madalina Puscalau spunea...

@ Dan Gheorghe

Foarte interesant ceea ce ai povestit si mai interesant e ca nu ma mira absolut deloc ...De ce oare?

Madalina Puscalau spunea...

@ Boge

Total de acord cu tine! Romanii ar cumpara orice! Numa sa aiba ei, sa care acasa, sa fie acolo...ca, cine stie...

Madalina Puscalau spunea...

@ Florin Coman

Pai, omuletzii cu afaceri ar face orice sa atraga atentia publicului cumparator. De cealalta parte, sunt sigura ca multi cumparatori nici nu observa ce plasa isi iau. Daca zice acolo ca e oferta, pai oferta e! Sa cumparam!

Cat despre descrierea ta...am ras un pic, asa..:))