duminică, 10 mai 2009

Razboiul pentru ananas

Recunosc! Imi place sa merg la cumparaturi, sa ma plimb printre rafturi, sa aleg, sa adun in cosul de cumparaturi toate acele produse atat de necesare prin gospodarie. E clar o activiatate, mai mult decat utila, relaxanta. Si cum umblam prin Carrefour, am ajuns si la raionul cu fructe, de unde imi doream sa achizitionez ananans. Oferta prezenta doua optiuni- la kilogram, unele fructe de ananas foarte mari si...la bucata, fructe medii, la vreo 50 de mii bucata. Bun. Am decis sa iau doua dintre cele medii. Pe cartonasul de sus era precizat clar ca produsul se vinde la bucata, deci excludeam etapa cu cantarul. Mult mai grijuliu si inspirat decat mine, prietenul meu s-a dus totusi la "departamentul de cantarit" si i s-a spus ca nu e cazul ca fructele sa fie supuse procedurii de cantarit. Deci era foarte clar.
La casa insa, toata relaxarea si lumina interioara, generate de sesiunea de cumparaturi, s-au dus la dracu, scurt. Doamna de la butoane, mirata si intrigata, ne-a pus in vedere ca, nici vorba de ananas, daca nu e cantarit. A urmat dialogul absurdului, interval in care starea mea de enervare atinsese culmi nebanuite:
- Doamna, asta nu se cantareste, ca e la bucata! - eu
- Noi nu avem ananas la bucata, poate avocado! - doamna de la butoane
- Pai, credeti ca nu vedem bine?? Aveti, ca de acolo am luat! - eu
Doamna, in continuare, de neclintit. Se consulta cu o colega, care confirma ca exista la raion, ananas la bucata. Reactia doamnei este geniala - pai, da! Poate ca avem la bucata, dar mic..si arata asa, cam dimensiunile unei prune...Vine alta colega, care ia ananasul sa il confrunte cu realitatea de la raion. Au urmat vreo zece minute de asteptate...si iar asteptare, coada de la casa era tot mai mare si mai agitata...Colega cu ananasul nu a mai venit...Oricat de pornita as fi fost, am renuntat. In definitiv, cei de la Carrefour faceau tot posibilul sa ma alunge, sa imi ia produsele si sa se asigure ca nu o sa mai calc pe acolo! Daca imi trebuie sa le fac vanzare, cam asta merit! O fi noua strategie de marketing, pentru vremuri de criza...

10 comentarii:

Teodor spunea...

Lasand deoparte caracterul funny al situatiei, la noi in supermarket-uri angajatii ori nu stiu ce au in rafturi, ori preturile nu concorda si urmeaza discutii interminabile la casa. In urma carora, de cele mai multe ori, te lasi pagubas si pleci enervat, jurand ca nu mai calci pe la saracia aia de supermarket/hyper/etc.

Deh....politica potrivita pe timp de criza. Alungarea clientilor! :) Astfel, oamenii de la paza sau de la case vor fi mai putin solicitati si angajatorii le vor putea spune: "Vedeti? Bani mai putini, dar si munca mai putina" :)

Anonim spunea...

Teodor, situatia este adevarata nu doar la supermarketuri, ci, in general, cam peste tot in Romania. Neprofesionalism si/sau ignoranta. Exceptiile sunt rare si dispar repede, sub presiunea diverselor nevoi de adaptare (prost inteleasa) pe piata.

Ananasul rulz, Madalina! :)

Madalina Puscalau spunea...

@ Teodor
Mda...Fiecare isi poate construi propria criza.

Madalina Puscalau spunea...

@ Generalul
Asa e! Rulz, ca am luat mai apoi din piata...)

Unknown spunea...

ce misto ai fost azi de dimineata la stiri:"liderii pdl nu stiu gramatica...monica iacor pitzi a zis prular in loc de plural"! maaama, ce tare! eu credeam ca macar tu, care pari sa fii ceva mai citita decat majoritatea gagicilor prompteriste, sa faci dovada obrazului subtire si sa nu te umilesti acceptand sa citesti o asemenea stire. n-am nicio treaba cu politica, sunt de acord ca explicatiile liderilor pdl in privinta "succesurilor" domnisoarei eba sunt o insulta la adresa bunului simt, nu doar a inteligentei, dar chiar si asa tu trebuia sa fii mai rationala. e problema ta daca ai ales sa te dizolvi in tagma gornistilor. sa nu te superi.

B85CSP spunea...

Nu e corect.
Nu e televiziunea ei. A salvat destule situatii, nu le poate slava chiar pe toate. Ai dreptate intr-o singura privinta - e altfel, nu doar mai citita, decat prompteristele...
Nu-i contabilizez prestatiile, dar stiu atat - ca nu ma oboseste, nu ma enerveaza, iar in conditii de live si cu "menajeria" invitata de altii, cu care e obligata sa se descurce, face o treaba superbuna.

Our girl, nu te lasa. Eu sunt doar o telespectatoare matinala din cauza slujbei si a varstei. Mi-e drag sa incep ziua cu tine. Stii bine ca nu suntem rude, n-am interese sa te apar. Pur si simplu cred ca esti profesionista si cred ca televiziunile trebuie sa promoveze tineri ca tine!

B85CSP spunea...

Madalina, zambeste aici!
E spatiul tau, esti la tine acasa!
Good luck!

Teodor spunea...

@Doru
Tovarase, vad din comentariul tau ca esti complet paralel cu televiziunea! Habar n-ai cu ce se mananca daca ajungi sa crezi ca prezentatorii aleg ei ce stiri sa citeasca sau nu. In loc sa scrii asemenea comentarii, ti-as recomanda sa citesti un manual despre televiziune. Si apoi mai vorbim...
@ B85CSP
De acord, Madalina se descurca mult mai bine decat alte don'soare cu pretentii de prezentatoare.

Anonim spunea...

N-ai ce sa le ceri celor care lucreaza in Carrefour. La ce salarii au, iti dai seama ca nu s-a ingramadit niciun geniu sa lucreze la casa sau cine stie prin ce alt departament. Cat despre profesionalism, ce sa-ti zic? N-au nimic de castigat ca angajati pentru ca nu exista posibilitate de promovare sau stimularea angajatilor in orice directie am privi.

Eu, debicei renunt la un produs daca nu merge codul de bare sau sunt probleme de gen, chiar nu am chef sa mai astept pentru o chestie, exceptie facand situatiile cand imi e pofta cu adevarat. Atunci stau si doua zile acolo, ma rog... sa nu exageram, nici chiar doua zile.

Madalina Puscalau spunea...

Multumesc pentru comentarii si vizite! Sper ca o sa va placa fotografiile si povestile care vor urma!