miercuri, 4 februarie 2009

E cool sa fii prost

Daca nu ati sesizat aspectul asta, va recomand doar sa dati drumul la televizor. Lista de emisiuni in care prostul e invitat de onoare, admirat, pus sa faca ce stie, aplaudat, e destul de lunga si inteleg ca strategia e aducatoare de rating.
Cu alte cuvinte, televiziunea a intrat in alta era. Acum ceva ani, erau la moda talk-show-urile, in care se dezbateau ore in sir subiecte de...interes national, anchete, dezvaluiri...Publicul s-a plictisit si televiziunile, au optat, o perioada, pentru ideea de a livra informatie cat mai direct, fara prea multe comentarii in plus. Pentru ca formatul talk-show devenise plicticos. Ei acum, suntem martorii unui reviliment al datului cu parerea. Numai ca acum, parca sunt mai dezirabile subiectele usurele, impopotionate cu chiloti rosii si analfabetism. E cool sa aducem prostii la televizor si sa ne radem de ei, nu?



Voltaj - Dematurizarea
Asculta mai multe audio Muzica »

13 comentarii:

Boge spunea...

Teoria conspiratiei era construita tocmai pe relativitatea conceptului de prostie omeneasca. Scamatoria la fel, pe deformarea realitatii si distragerea atentiei. Unii se agita iar prostii sunt fericiti! De ce? Doar pentru ca au mintea odihnita. D'aia! ;))

Anonim spunea...

da' ce-ai patit? pareai mai relaxata.
de unde "revilimentul" asta? nu credeam ca o sa vad pe blogul tau atitudini "impopotionate" cu vituperatii la adresa tembeliziunilor din romania.fii mai relaxata, doar esti de-a lor. nu incerca sa pari altfel.

Madalina Puscalau spunea...

@ Doru
Iti multumesc pentru comentariu! Deja ma simt mult mai relaxata, doar observand cu cata atentie citezi, analizezi, cataloghezi si recomanzi...

Madalina Puscalau spunea...

@ Boge
Si odihnirea mintii poate fi o activitate...:)

Anonim spunea...

daca te stiam asa iritabila, nu te mai deranjam. pe viitor am sa evit sa-ti lezez narcisismul prin comentariile mele. ofticoaso!

Boge spunea...

d'aia ai telecomanda, sa skimbi ''programul'' daca nu-ti place, dorule. ciorba de potroace e buna dar numai pt mahmureala ;). prietenii stie...dc! in rest...www si http cu bine sau poate minimax, alege tu!

Yanis MC spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Yanis MC spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marius spunea...

Madalina, din pacate privesti fenomenul din interior. Si e normal pentru ca, nu-i asa, din televiziune te-ai nascut ...
Marturisesc ca sint un consumator de televiziune. Si in special de televiziune de stiri. Dar ceea ce se face acum (de exemplu la Realitatea) este dureror-in-cap (asta e unul din termenii inventati de mine). Intrebari tembele de genul - si ce ati simtit cind ati fost violata ? ce ati spus cind ati vazut ca a luat foc casa ? ... sint de-o agresivitate dusa la extrem in numele consumatorului. Asta vrea spectatorul. Nu, spectatorul nu vrea prostie (a se vedea perechea Pic si Poc, un el si o ea, la aceeasi televiziune, care ocupa fiecare dupa amiaza). Intrebari care frizeaza pina la urma si bunul simt; probleme false; o apocalipsa care daca nu vine este chemata, implorata chiar. Pe linga monstrii creati tot de televiziuni - ma refer la becalieni. Am avut sansa sa vad multe televiziuni in Europa si nicaieri, est sau vest, nu este asa. Cind o sa faceti in Romania televiziune pentru oamenii normali, cu scaun la cap ? Editii de stiri sportive in care aflu orice altceva in afara de sport !Probabil sint intrebari retorice la care ai sa-mi dai raspunsuri politice.
De aceea, pina cind ceva se va schimba, de ori cite ori am ocazia, pe blog, "frig" televiziunile ... Merita !

B85CSP spunea...

"Curaj! Asa e pana la capat! Astia suntem! Trebuie sa treaca generatii..." Nu-i asa ca ai mai auzit astea? Eu nu ti le spun, dar zic sa ti le amintesti.
Suntem multi cei care ne bucuram sa te vedem/auzim/ascultam/intelegem. Uite ieri, sambata... Mi-ai placut. Te-ai descurcat. Nu e in fiecare zi cool! Curaj, zic!
Si mai zi ceva nou, o muzica, ceva... poate o poza ;) Hai sa depasim momentul...

Madalina Puscalau spunea...

@ Marius
Multumesc pentru vizita si comentariu! Scuze pentru intarziere, dar am deschis mai rar blogul...motive obiective! :)

Madalina Puscalau spunea...

@ B85CSP
Da, da! Curaj! :) Am revenit si cu text si cu poza si cu piesa...Sunt ascultatoare...:))

Doar Libertate spunea...

decat acele talk-showri politice cu multe bla bla bla, mai bine Sexy braileanca si Eva Kent -:))